Saturday, December 4, 2010

Kenapa Baru-Baru Ini Saya Suka Hari Isnin

Kalau orang lain, mesti tak suka hari isnin...
Saya selalu nampak di facebook,
bila tiba hari isnin je,
kawan-kawan saya update status :
" i hate monday "
" arghh..monday blues "
" lambatnya masa berlalu, rupanya hari ni isnin "

tapi saya, dah 3 minggu ni, saya suka hari isnin..
malah bila hari rabu je, saya dah terasa lambat sangat tiba hari isnin...
kalau orang lain, bila hari rabu, tak sabar nak hari jumaat sebab nak weekend...

walaupun mungkin tak lama saya sukakan hari isnin,
mungkin cuma lagi 5 hari isnin....
tapi sekarang saya sukakan hari isnin....
nak tau sebab apa?
this is the only reason why i love mondays...

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


marry me, mary ...
atau dikenali juga sebagai mary stayed out all night (MSOAN) ..


                     


kisahnya,
heroin dipaksa kahwin dengan 2nd hero oleh ayah heroin...
jadi heroin pergi jumpa 1st hero yang mereka kenal kerana accident...
tujuan heroin jumpa 1st hero adalah untuk berpura-pura yang kononnya
mereka dah berkahwin...
tapi disebabkan ayah heroin dan ayah 2nd hero lagi pandai,
mereka terus daftarkan perkahwinan heroin dengan 2nd hero...
haha...heroin ada 2 suami....
disebabkan ada 2 suami, heroin harus memilih salah seorang saja...
maka terciptalah '100 days deal'...
pada mulanya, 1st hero dan 2nd hero memang tak suka dengan heroin..
ye lah, 1st hero terpaksa kahwin sebab ada 'deal' (kes accident) dengan heroin...
yang si 2nd hero pula, terpkasa kahwin sebab kalau tak ayah 2nd hero taknak invest dalam dramanya...

sekarang ni 100 days deal dah takda sebab 1st hero mengaku pada semua orang yang dia dah berkahwin dengan heroin di mana itu telah melanggar kontrak syarikat...
(kontrak : 1st hero kena buat soundtrack untuk drama 2nd hero)
dan si heroin pun dah mengaku pada semua orang yang perkahwinan antara dia dan 1st hero hanyalah palsu....
tujuan heroin mengaku? kerana kasihankan pada 1st hero yang asyik kena marah dengan ayah heroin dan ayah 2nd hero setelah mengetahui kejadian 1st hero mengaku yang dia berkahwin dengan heroin pada semua orang....

oh ye, dan pada masa yang sama ada 2nd heroin yang sukakan 1st hero...

itu setakat episod 7....
isnin dan selasa ni, episod 8 dan 9....
cepatlah hari isnin....
cepatlah hari isnin....
cepatlah hari isnin....
heroin famous dengan cerita cinderella's stepsister..
1st hero famous dengan cerita you're beautiful...
dan 2nd hero famous dengan cerita bad boy atau coffee prince...



OST MSOAN :
*yang 1st hero nyanyi lah*

take care,my bus

           


my precious




saya tengok cerita tu di korea...
hari isnin saya ke sana, lepas tu pagi rabu saya balik malaysia semula...
ulang alik macam tu setiap minggu....
haha...ingat ulang alik macam zaman sekolah dulu....
mestilah tengok di internet...
nak tunggu cerita ni sampai malaysia?
hmmm...tak pasti abad bila sampai....


kalau peminat k-drama perasan lah kan,
selalunya cerita diorang mesti percintaan yang bersegi tiga atau empat...
macam A suka B
tapi B suka C
manakala D suka A
sedangkan D dan C saling suka sama suka....
lagi satu selalunya mesti ada taraf kehidupan yang berbeza...
selalunya hero kaya dan heroin biasa-biasa je...
contoh drama :
boys over flowers
stairway to heaven
my lovely kim samsoon
secret garden
coffee prince


p.s : kalau rambut 1st hero tu dapat di tangan Cikgu Z masa saya sekolah menengah dulu,
selamatlah jawabnya......

No comments:

Post a Comment